Baby op komst? Gebruik onze babykamer checklist!

mei 23, 2023

Een babykamer is een belangrijke ruimte voor elke ouder. Het is de plek waar je kleintje zal slapen en spelen. Maar wat zijn nu de essentiële benodigdheden voor een babykamer? In dit artikel geven we een handige checklist die je kan gebruiken bij het inrichten van de babykamer.

Ledikantje
Een ledikantje is de belangrijkste aankoop voor de babykamer. Het is belangrijk dat het ledikantje veilig is en voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Let erop dat het ledikantje in hoogte verstelbaar is, zodat je je baby gemakkelijk in en uit het ledikantje kan halen.

Matras
Een goed matras is belangrijk voor de gezondheid en veiligheid van je baby. Kies voor een matras dat past bij het ledikantje en zorg ervoor dat het stevig en vlak is. Het matras mag niet te zacht zijn, want dan kan je baby in het matras wegzakken.

Commode
Een commode is een handige plek om je baby te verschonen en om kleding en luiers op te bergen. Kies voor een commode met voldoende opbergruimte en let erop dat de commode stevig en stabiel is.

Kledingkast
Een kledingkast is handig om alle kleertjes en spullen van je baby in op te bergen. Kies voor een kledingkast met voldoende ruimte en let erop dat de kast veilig is en niet om kan vallen.

Kinderstoel
Een kinderstoel is handig als je baby ouder wordt en zelfstandig kan zitten. Kies voor een kinderstoel die verstelbaar is in hoogte en zorg ervoor dat de kinderstoel stabiel en veilig is.

Wieg of wiegstandaard
Een wieg of wiegstandaard kan handig zijn als je baby nog heel klein is. Het is een knusse plek waar je baby in kan liggen en slapen. Let erop dat de wieg veilig is en voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.

Verzorgingskussen
Een verzorgingskussen is handig om je baby op te verschonen en aan te kleden. Kies voor een kussen met opstaande randen, zodat je baby niet van het kussen kan rollen.

Babyfoon
Een babyfoon is handig om te hebben als je baby slaapt en je niet bij hem of haar in de kamer bent. Kies voor een babyfoon met goede geluidskwaliteit en zorg ervoor dat het bereik voldoende is.

Nachtlampje
Een nachtlampje kan handig zijn als je ’s nachts even bij je baby moet zijn. Kies voor een nachtlampje dat niet te fel is en zorg ervoor dat het lampje veilig is.

Raamdecoratie
Goede raamdecoratie is belangrijk om de babykamer donkerder te maken als je baby slaapt. Kies voor verduisterende raamdecoratie zoals rolgordijnen of gordijnen met voering.

    Leave a Reply