De leukste boeken voor nieuwe ouders

mei 30, 2023

Het krijgen van een baby is een opwindende, maar soms overweldigende ervaring. Er zijn veel nieuwe dingen om te leren en te ontdekken. Gelukkig zijn er veel geweldige boeken die nieuwe ouders kunnen helpen zich voor te bereiden op de komst van hun kleintje. Hier zijn enkele van de leukste boeken voor nieuwe ouders:

 1. “What to Expect When You’re Expecting” door Heidi Murkoff – Dit is een klassiek boek voor zwangere vrouwen en hun partners. Het boek behandelt alles wat je moet weten over zwangerschap, bevalling en de eerste maanden van het ouderschap.
 2. “The Happiest Baby on the Block” door Harvey Karp – Dit boek biedt een revolutionaire aanpak voor het kalmeren van huilende baby’s en het helpen van pasgeborenen om beter te slapen.
 3. “The Baby Book” door William Sears – Dit boek is een complete gids voor het ouderschap. Het behandelt alles van borstvoeding en flesvoeding tot het inrichten van de babykamer en het omgaan met ziekte.
 4. “Bringing Up Bébé” door Pamela Druckerman – Dit boek is gebaseerd op de Franse opvoedingsfilosofie en biedt inzichten en tips voor het opvoeden van kinderen op een rustige en respectvolle manier.
 5. “Simplicity Parenting” door Kim John Payne – Dit boek biedt praktische tips voor het vereenvoudigen van het leven van je gezin en het creëren van een rustige omgeving voor je kinderen.
 6. “The Whole-Brain Child” door Daniel J. Siegel en Tina Payne Bryson – Dit boek legt uit hoe de hersenen van kinderen zich ontwikkelen en biedt praktische strategieën voor het helpen van kinderen om te groeien en te gedijen.
 7. “Cribsheet” door Emily Oster – Dit boek is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en biedt inzichten en advies over veel voorkomende vragen en problemen in het ouderschap.
 8. “The Fifth Trimester” door Lauren Smith Brody – Dit boek richt zich op de periode na de geboorte van de baby en biedt praktische tips voor het navigeren van de overgang naar het ouderschap terwijl je weer aan het werk gaat.
 9. “Parenting with Love and Logic” door Charles Fay en Foster Cline – Dit boek biedt een positieve benadering van het opvoeden van kinderen, waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van verantwoordelijkheid en het maken van goede keuzes.

  Leave a Reply